Το μπάσκετ στις Κυκλάδες δεν χορεύεται με.. χασαπο-σέρβικο κύριοι

Διαβάζοντας με απορία αρθρογραφία ενός τοπικού σάιτ με θέμα το μπάσκετ, σκεφτόμαστε διάφορα όσον αφορά το άθλημα που με τόσο κόπο προσπαθούμε να προβάλλουμε, ευχόμενοι  αυτό να μην δηλητηριαστεί από τους κατά τύχη και σύμπτωση δημοσιογράφους.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, μείναμε όλοι με ανοιχτό το στόμα, «απολαμβάνοντας» την απόλυτη φαρσοκωμωδία του αθλήματος. Παρέα μεταξύ φίλων, που μάλλον δεν είχαν ουδεμία σχέση με το μπάσκετ, αποφάσισαν να κάτσουν στις εξέδρες και να τραβήξουν μέσω (μάλλον) κινητού τηλεφώνου, τον αγώνα.

Σπικάρισμα δεν υπήρχε καθώς η παρέα μεταξύ τους δεν ήξερε καν τους παίκτες που ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς όλοι πιστέψαμε πως θα είναι μία πλάκα που αργά η γρήγορα θα σταματήσει. Βέβαια και ο ίδιος ο.. εκφωνητής εξηγούσε στους 5 τηλεθεατές του, πως δεν είναι επαγγελματίας και ότι αυτό το κάνει για.. πλάκα, διακωμωδώντας με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθεια τόσο των αθλητών, των παραγόντων, των μελών και όσων ασχολούνται με τον χώρο του μπάσκετ.

Προφανώς και ο ίδιος καθ’ εαυτού δεν είχε πρόθεση να το κάνει, ωστόσο εκ του αποτελέσματος αυτό που έβγαινε, ήταν μόνο για.. κλάματα παρά για γέλια. Φυσικά μην ξεχνάμε πως το άθλημα του μπάσκετ ζει και βασιλεύει στις Κυκλάδες, έχοντας στο ενεργητικό του ευρύ κοινό.

Ο νεαρός λοιπόν έγινε αντιληπτός και αμέσως διακόπηκε η μετάδοση όπως είθισται.  Μάλλον για να ακριβολογούμε η κωμωδία με θέμα το μπάσκετ.

Είμαστε πέρα ως πέρα αντίθετοι στην διακωμώδηση των αθλημάτων, είτε αυτό λέγεται μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο είτε τένις. Διαφωνούμε κάθετα με τον τρόπο προσέγγισης των μικρών και μεγάλων πρωταγωνιστών, επάνω στο αγαπημένο τους σπορ. Άλλωστε αυτή είναι και η διαφορά των μεταδόσεων από ερασιτέχνες, με ανθρώπους που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο αυτό.

Ο κ. Σαλάχας λοιπόν όπως έχει ανακοινώσει εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, δεν επιτρέπει να μεταδίδονται αγώνες εάν δεν έχει ξεχρεωθεί το ανάλογο παράβολο. Και έπραξε με το γράμμα του νόμου, ούτε αποφάσισε μόνος, ούτε έπραξε χωρίς την συγκατάθεση όλων των παραγόντων και μη, οι οποίοι παλεύουν νυχθημερόν, έτσι ώστε το μπάσκετ να ανθίζει στον νομό των Κυκλάδων.

Εμείς με την σειρά μας δεν στεκόμαστε καθόλου στην πληρωμή του συγκεκριμένου παράβολου, ώστε να μην μεταδώσει άλλο σάιτ αγώνα μπάσκετ. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε δανεικά και.. μάλλον αγύριστα τα χρήματα που απαιτούνται στο αντίπαλο στρατόπεδο, φθάνοντας στο υγιές επίπεδο του ανταγωνισμού, σβήνοντας οποιοδήποτε ψεγάδι προκύπτει από δηλητηριασμένα στόματα.

Αυλοκόλακες δεν ήμασταν ποτέ. Ότι μας ζητήθηκε το πράξαμε και με το παραπάνω. Άλλοι είναι οι «καταστροφολόγοι» που με τις κλίκες και τις συμπεριφορές τους, έχουν καταφέρει να βρίσκονται με το ενάμισι πόδι εκτός αθλητικών γεγονότων στον νομό μας, αφού με καμία και το τονίζουμε ξανά, με ΚΑΜΙΑ παρουσία σε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, παίρνουν το.. φιλί της ζωής μόνο από το ποδόσφαιρο και αυτό με εξόφθαλμα.. πέναλτι και αλισβερίσια κάτω από το τραπέζι.

Καλούμε όποια ομάδα είναι αντίθετη στην προσπάθεια που καταβάλουμε, να το πράξει με ανακοίνωσή της. Στην περίπτωση αυτή, εάν και εφόσον ενοχλούμε με οποιοδήποτε τρόπο τους αληθινούς πρωταγωνιστές στα παρκέ, διακόπτουμε τις απευθείας μεταδόσεις.

Εν αντιθέσει να απομακρύνουν τους καναπεδάτους ρεπόρτερ από τα γήπεδα και αυτούς που με ζηλοφθονία προσπαθούν να «χακάρουν» και αυτό το άθλημα.

Το arthografos.gr και το sportcyclades24.gr πάντα υπέγραφαν με πλήρη ονοματεπώνυμα. Ούτε με αρχικά, ούτε κρύβονταν ποτέ άλλοι από πίσω. Για αυτό τον λόγο ο καθένας από το αναγνωστικό κενό, μπορεί να απευθυνθεί επί τόπου σε εμάς..

Κλείνοντας ευχόμαστε η ΕΣΚ Κυκλάδων η οποία δεν έχει δηλώσει ποτέ την συμπάθειά της για κάποιο ΜΜΕ, όπως βλέπουμε χαρακτηριστικά να συμβαίνει σε άλλα.. αθλήματα, να παραμείνει το ίδιο αυταρχική στο επίπεδο της οργάνωσης, με ότι αντίκτυπο έχει αυτό, αφού με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι που απειλούν, εκβιάζουν και πράττουν συνήθως κατά του αθλητισμού, για δικό τους συμφέρον, μη δεχόμενοι την ύπαρξη και άλλων συναδέλφων, θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη στην σκιά των συνεντεύξεων μέσω κινητού και των μεταδόσεων που από το.. τίποτα καλό είναι και αυτό.

Τέλος καλούμε τον φίλο μας (επειδή καλό είναι να υπάρχουν και αποδείξεις) να ανεβάσει το βίντεο του αγώνα μπάσκετ, το οποίο στην συνέχεια κατέβηκε από το διαδίκτυο, για το οποίο προκαλείται τόσος ντόρος, αφήνοντας το κοινό να αποφασίσει εάν αυτό που ονειρεύεται για αυτό το άθλημα, από τους μπαμπάδες μέχρι και τα μικρά παιδιά που αγωνίζονται, καθρεφτίζεται από αυτό που θα αντικρύσει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ