Στην υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων ο Πανναξιακός ΑΟΝ [pics]

Στην υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, κυριολεκτικά, βρέθηκαν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στο πρωτάθλημα της volley league.

Οι αθλήτριες και οι προπονητές της ομάδας τόλμησαν μία από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορικές διαδρομές του νησιού και ακολούθησαν την ανάβαση προς την κορυφή του όρους Ζας, την υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων ( υψόμετρο 1004μ.)

Νωρίς το πρωί, λίγο πριν χαράξει ο ήλιος, ξεκίνησαν από την Χώρα Νάξου ώστε να προλάβουν να δουν την ανατολή του ηλίου από το υψηλότερο σημείο των Κυκλάδων.

Κατά την πορεία τους προς την κορυφή, θαύμασαν το χαρακτηριστικό τοπίο της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να δουν από το ψηλότερο σημείο του νησιού, το Αιγαίο Πέλαγος και τα γύρω νησιά.

Οδηγήθηκαν και φωτογραφήθηκαν από τον φακό του φωτογράφου Γρηγόρη Δελημάρη και μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την μοναδική εμπειρία στην κορυφή του όρους Ζας. (Το όνομά του το πήρε από τον θεό Δία (Ζευς) ο οποίος σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά μεγάλωσε στην Νάξο).

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Χρόνος Περπατήματος: 3h
Διάρκεια: 3h – 3h 30min
Απόσταση: 5.6 km
ΆλλεςΤεχνικέςΛεπτομέρειες: elevation gain: 419m, elevation loss: -419m, maximum inclination: 41.3% (asc.) -23.3% (desc.), average inclination: 16.6% (asc.) -9.3% (desc.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ