Η υπερπροσπάθεια που δίνουν οι ιθύνοντες της ΕΠΣ Κυκλάδων (γιατί έτσι είναι), έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα πολλά σφάλματα των ανθρώπων που την υπηρετούν, κάτι που πλέον δεν «σκεπάζεται» από την επικοινωνιακή πολιτική της. Τα τρικ ορισμένων, πλέον βαδίζουν στο κενό.

Εντάξει είπαμε ότι τα τελευταία χρόνια ανθίζει το ποδόσφαιρο στον νομό μας. Είπαμε πως οι κόποι της διοργανώτριας αρχής, των παραγόντων, αλλά πάνω απ’ όλα των σωματείων, καθρεφτίζονται στις πολλές επιτυχίες τόσο των Μικτών, όσο και των ντόπιων ποδοσφαιριστών, που παίρνουν τον δρόμο της Πρωτεύουσας, για ένα καλύτερο αύριο.

Ωραία όλα αυτά, είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί και συνεχίζουν να βρίσκονται αγγελικά πλασμένα, στον Κυκλαδίτικο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν είναι όλα ρόδινα και ονειρικά.

Δύσκολες συγκοινωνιακές γραμμές μεν, ορισμοί μέσα στην εβδομάδα δε. Αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου, Κυριακάτικοι πολύ πρωινοί.

Με πρόσφατο παράδειγμα τον ΑΜΣ Φιλωτίου και τα παράπονα του προπονητή του Ηλία Ορφανού, ο οποίος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, αναφέρθηκε για όλα όσα διαδραματίζονται στην ομάδα του και τους τρεις  αγώνες μέσα σε μία εβδομάδα, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών, εργάζονται και την χειμερινή περίοδο.

Και δεν είναι το Φιλώτι μόνο. Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν το «χάσμα» των ορισμών.

Δεν ξέρω αισθάνομαι πως την χειμερινή περίοδο υπάρχει το σύστημα του άρπα – κόλλα σε αυτόν τον τομέα. Και ακόμα δεν έχουμε απαγορευτικά ή απεργίες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τότε.

Προσωπικά με πείραξε το θέμα με τον ΑΠΣ Κύθνου και το βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο αλλά και στην τηλεόραση. Όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί της ΕΠΟ αλλά μερικοί εξ αυτών το διασκέδασαν με την ψυχή τους! Τελικά με όλη την διάσταση που πήρε το θέμα, ο ΑΠΣ Κύθνου θα συνεχίζει να ταξιδεύει με καΐκι. Δεν άλλαξε τίποτα. Και δεν πρόκειται.

Ο Πανσιφναϊκός παραιτήθηκε από την μεγάλη κατηγορία, η Λάβα Εμπορείου δεν δήλωσε συμμετοχή καν, ενώ ο Αίαντας Σύρου δυσκολεύεται με τις μετακινήσεις. Το 3-0 α.α. υπάρχει πλέον ολοένα και περισσότερο στους πίνακες της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Το σύστημα με τους 3 ομίλους πήγε άπατο, κάτι που πληρώνουν και φέτος οι ομάδες με την τόση μεγάλη διαφορά δυναμικότητας εξ αυτών.

Ο Θεσμός του Κυπέλλου Κυκλάδων σε πρώτη και δεύτερη φάση πιο πολύ αγγαρεία και ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες περισσότερο βασανίζονται από αυτόν τον θεσμό, παρά έχουν κάποιο όφελος. Τώρα θα μου πεις μα είναι υποχρεωτικό. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αναμετρήσεις με ομάδες που κατεβαίνουν να παίξουν μπάλα είτε με 11 άτομα στην αποστολή, ακόμα και με 9! Θυμηθείτε τον περσινό θίασο του Παμμηλιακού στη Νάξο, κόντρα στον Πανναξιακό.

Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, καλό είναι να βγαίνουν και τα προβλήματα στην φόρα, γιατί ΜΟΝΟ έτσι θα μπορέσει η διοργανώτρια αρχή να αντιμετωπίσει με περισσότερη ευλάβεια. Αντίλογος πρέπει να υπάρχει, διότι μέσα από αυτόν, ορισμένοι που δεν έχουν οφέλη από την επικοινωνιακή πολιτική, νιώθουν την ανάγκη να υπερασπιστούν το δίκαιο ορισμένων.