Ένας  νέος ΦιλοΔΗΜΟΣ αναμένεται να βγει στον αέρα από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντός των ημερών (το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου). Θα είναι ύψους 50 με 60 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτεί παλιές και νέες αθλητικές  εγκαταστάσεις, μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ ανά Δήμο.

Ο Δήμος Αντιπάρου, στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος την 27/11/2018 δέσμευσε το ποσό των 580.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου όπου το κόστος ανέρχεται στο 1.400.000 ευρώ. Μια κίνηση που αν μη τι άλλο όχι μόνο εξέπληξε, αλλά και χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους του νησιού.  Ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας του νησιού, το οποίο φαίνεται να αφουγκράστηκε η Δημοτική Αρχή του τόπου.

Η χρηματική ενίσχυση του προγράμματος (μαζί με τα χρήματα που έχει δεσμεύσει ο Δήμος) καλύπτει ακριβώς το κόστος της κατασκευής, οπότε ίσως μιλάμε για μια ιστορική ευκαιρία και μια τεράστια ευθύνη πλέον της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής να το υλοποιήσει!

Δεν θα πιστέψουμε σε τίποτα τις κακές γλώσσες για τη μη πραγματική θέληση του Δήμου Αντιπάρου και ότι απλά πρόκειται για προεκλογικές και ψεύτικες υποσχέσεις, στα πλαίσια της ψηφοθηρίας. Από ότι γνωρίζουμε μελέτη υπάρχει, έτσι ο Δήμος Αντιπάρου (εάν δεν έχει ξεκινήσει ήδη),θα πρέπει να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και  να τρέξει την συμπλήρωση του φακέλου.

Μέσα από το πρόγραμμα ΦιλόΔΗΜΟΣ αλιεύσαμε τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο φάκελος, τα οποία παραθέτουμε :

-Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου για την υποβολή της πρότασης

-Μελέτη Σκοπιμότητας

-Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση & Αξιολόγηση

-Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

-Τεχνικές Προμελέτες

-Οριστικές Μελέτες

-Μελέτη Προμήθειας Εξοπλισμού

-Έκθεση Τεκμηρίωσης εύρυθμης χρήσης και λειτουργιά του έργου μετά την κατασκευή

-Έκθεση τεκμηρίωσης βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του έργου

-Σύμφωνη γνώμη Υφυπουργού Αθλητισμού

-Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων

-Τεύχη Δημοπράτησης

-Βεβαίωση Δασικής Υπηρεσίας

-Βεβαίωση Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

-Οικοδομική Άδεια

-Ιδιοκτησία της απαιτούμενης γης για την υλοποίηση του έργου

Ο νέος ΦιλοΔΗΜΟΣ δεν έχει βγει στον αέρα, αλλά αναμένεται, χρόνος υπάρχει σίγουρα. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ξαναβρεθεί ανάλογη χρηματοδότηση. Οπότε θα γίνουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας, ότι πρόκειται για μια Ιστορική Ευκαιρία,  μια Ιστορική Ευθύνη για τον Δήμο Αντιπάρου!

Και σχετικά με το πόσο σημαντικό και εάν πρέπει να είναι προτεραιότητα ένα τέτοιο έργο για το νησί, θα απαντήσουμε με ερωτήσεις. Πόσο σημαντική είναι η παιδεία της νεολαίας, η παιδεία των παιδιών μας? Πόσο σημαντική είναι μια υγιής κοινωνία? 

Κόστος κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου Τήνου 1,1 εκατομμύρια Ευρώ