Φωνάζουν για ενίσχυση Θύελλα – Πανθηραϊκός, ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ Κυκλάδων και το νέο αίμα

Συνοψίζοντας ουσιαστικά τα του ποδοσφαίρου στα Κυκλαδίτικα τεκταινόμενα, μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά πως και οι δύο εκπρόσωποί μας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, χρειάζονται ενίσχυση, ενώ μετά και το πέρας του μισού μαραθωνίου στα δικά μας, βλέπουμε το φαβορί για την άνοδο..

Ας περάσουμε λοιπόν πρώτα απ’ όλα στη Θύελλα Καμαρίου και τον Πανθηραϊκό.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

Για το συγκρότημα του Γιάννη Σιλεβίστα, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν μπει σε ένα καλούπι, μετά και την απομάκρυνση του Ανδρέα Σκέντζου από τον Πανθηραϊκό. Προσωπικά από την αρχή ήμουν αντίθετος με τα όσα προηγήθηκαν με τον κ. Σκέντζο, αφού η οποιαδήποτε πρόταση μπορούσε να του γίνει στην πορεία του Πρωταθλήματος, θα φάνταζε ανούσια, εάν και εφόσον ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός στο να συνεχίσει να πορεύεται με τον σύλλογο, όπου και τον εμπιστεύτηκε.

Ίσως ήταν και ώρα για ανανέωση στον Πανθηραϊκό, αφού τα ατυχή αποτελέσματα μεγάλωναν περισσότερο τις ελπίδες για αποχώρηση, ωστόσο δεν παρατάς ποτέ την ομάδα στην μέση της περιόδου, λέγοντας απλά ότι φεύγω..

Ο Γιάννης Σιλεβίστας δείχνει πολύ καλός στην δουλειά του μέχρι στιγμής. Όχι ότι βλέπουμε κάποιον εξωπραγματικό Πανθηραϊκό, ίσα ίσα δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κατά πολύ, κάτι μέσα στην ομάδα.

Αναμένουμε κάτι περισσότερο από τους «μπλε» η αλήθεια είναι. Να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα περισσότερο. Να έχει μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα, ώστε να μπορεί να αποφύγει τις τόσες «ξανά» πολλές ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα.

Ενίσχυση σίγουρα χρειάζεται ο Πανθηραϊκός. Η περίπτωση Περιάλη φαίνεται ιδανική για την θέση του φορ, ενώ ίσως ο σύλλογος να ψαχνόταν και για έναν ακόμη επιτελικό μέσο.

 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Για την Θύελλα Καμαρίου τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα. Και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Πέρυσι πήρε πιο άνετα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι ακόμα το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Φέτος, νεοφώτιστοι στην κατηγορία, μπήκαν με φόρα στην Γ’ Εθνική. Και πήραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Λίγο αργότερα η ομάδα όμως έκανε μια κοιλιά. Φυσιολογική εν μέρει.

Και λέμε εν μέρει διότι αν ψάχνουμε για πιθανές αιτίες της μέτριας εικόνας, που δεν μας έχει συνηθίσει η Θύελλα όλο αυτό το διάστημα, ίσως να οφείλεται στην συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό που αποδυκνείεται είναι πως, μάλλον περισσότερο κακό παρά καλό της έκανε η συμμετοχή της στην φάση των Ομίλων. Και μπορεί να μιλάνε όλοι για εμπειρίες και κατά ένα ποσοστό συμφωνώ και εγώ μαζί τους, από την άλλη, πέρα από τα κουραστικά ταξίδια, βλέπε Γιάννενα, όσο και στην Αθήνα για τον Ατρόμητο, κάτι ουσιαστικό δεν αποκόμισε. Εντάξει οι ποδοσφαιριστές της το διασκέδασαν λίγο περισσότερο, οι παράγοντες γεύτηκαν τη χαρά ανώτερων κατηγοριών, αλλά η ομάδα ξέχωρα από τα πολλά τέρματα που δέχτηκε από ανώτερους φυσικά αντιπάλους, έδειξε να επηρεάζεται λίγο πολύ από όλη αυτή τη διαδικασία.

Και εκεί που έπρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη για τα παιχνίδια της Γ’ εθνικής Κατηγορίας, να μην καταφέρνει να πάρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, ακόμα και με αντιπάλους που ουσιαστικά όπως λέμε στο ποδόσφαιρο τους.. είχε.

Διότι και υλικό διαθέτει και παράγοντες που δίνουν χρήμα και χρόνο διαθέτει και προπονητή με σωστές τοποθετήσεις διαθέτει, οπότε τα βασικά στοιχεία της είναι σίγουρα αρκετά, έτσι ώστε η ομάδα να μην βρίσκεται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία.

Ενίσχυση χρειάζεται σίγουρα και η Θύελλα Καμαρίου και βέβαια από τις αρχές του νέου έτους θετικά αποτελέσματα, έτσι ώστε να πάρουν και πάλι πάνω τους οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Μιχάλη.

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..

Όσον αφορά τα δικά μας πεπραγμένα, εδώ στις Κυκλάδες, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει τα φαβορί της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Βέβαια όλοι αναρωτιόμαστε ποια ομάδα από αυτές θα είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής. Και από οικονομικής άποψης και από έμψυχου υλικού. Γιατί εκεί οι ομάδες δεν αποτελούνται από μία παρέα φίλων. Εκεί ξεκινάει το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Έχω ερωτηθεί από αρκετούς παράγοντες για το ποια ομάδα πιστεύω πως φέτος θα είναι αυτή που θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΑΟ Μυκόνου, ΑΟ Σύρου, Άνω Μερά και Πανναξιακός. Αυτές οι 4 ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες κατ’ εμέ. Σοβαρές και οι δύο Μυκονιάτικες ομάδες, με ελαφρύ προβάδισμα στην Άνω Μερά, ο Πανναξιακός πιο πειθαρχημένος από ποτέ και Λίμα στον πάγκο του, και ο ΑΟ Σύρου με φλέβα νικητή.

Μέχρι πριν ένα μήνα πίστευα και στο ζευγάρι του τελικού. Άνω Μερά – Πανναξιακός χωρίς καμία αμφιβολία. Μακράν οι πιο σταθερές ομάδες του Πρωταθλήματος.

Ωστόσο μετά το διπλό του ΑΟ Σύρου στη Μύκονο, ολοένα και μου περνάει από το μυαλό πως αυτή τη ομάδα μπορεί να φτάσει ακόμα και στον τελικό. Φυσικά και εάν ενισχυθεί λίγο περισσότερο στις θέσεις που βλέπει ο κ. Φωκάς ότι υστερεί η ομάδα, μπορεί να μιλάμε για έναν ακόμα καλύτερο ΑΟΣ. Διπλά πάντως όπως αυτό στον ΑΟ Μυκόνου, δείχνουν πως ο ΑΟ Σύρου παρά την αποχή του, δεν ξέχασε πως είναι να έχεις στόφα νικητή.

Ο Πανναξιακός από την άλλη, μοιάζει να μην έχει αντίπαλο. Θυμίζει λίγο την περσινή Θύελλα Καμαρίου, αφού έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει σχετικά εύκολα ακόμα και τα «ντέρμπι» του Ομίλου του.

Το είχα γράψει άλλωστε πριν ακόμα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, τότε που όλοι έβλεπαν φαντάσματα στα φιλικά του Πανναξιακού και μέτριες αποδόσεις. Πώς να δέσει η ομάδα ρε μάγκες μέσα σε λίγες ημέρες, ακόμα και όταν οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ξεμπερδέψει με τις καλοκαιρινές ασχολίες τους; Η απάντηση ήρθε από την ίδια την ομάδα. Τρένο πραγματικά οι του Νόνι Λίμα και όσο συνεχίζεται αυτό το βιολί, τόσο έχουμε την απορία πως θα εμφανιστεί ο Πανναξιακός σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ουσιαστικά το Κύπελλο Κυκλάδων, θα μας δώσει κάποια πρόωρη απάντηση..

Νέο ΔΣ από την ΕΠΣ Κυκλάδων

Ολοκληρώνοντας να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Φρέρη για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Ένωσης.

Εμείς από τη μεριά μας στηρίζουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν το καλό του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Είτε λέγεται Φρέρης, είτε λέγεται όπως θέλετε εσείς.

Σαφώς και θα είμαστε στο πλάι του προέδρου, συμμετέχοντας στο σλόγκαν «το ποδόσφαιρο ενώνει τα νησιά μας», προβάλοντας με κάθε τρόπο το έργο όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των απλών φίλων του αθλήματος, που έχουν κοινό όραμα και στόχο με εμάς.

Ποτέ όμως δεν θα σιωπούσε σε ότι αρνητικό βλέπουμε, αυτό άλλωστε είναι και μέρος της δουλειάς μας, διότι είμαστε δημοσιογράφοι και όχι διαφημιστές της Ένωσης.

Θεωρούμε και ευελπιστούμε πως όσοι εξελέγησαν από τα σωματεία θα προσφέρουν τα μέγιστα, ώστε το ποδόσφαιρο στο νομό μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Αρχής γενομένης από τις Μικτές. Τη βιτρίνα μας.

Εμπιστοσύνη στον μετρ κ. Μοστράτο διαθέτουμε απεριόριστη. Μένει να δούμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες που θα μας κάνουνε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο.

Το 2018 φεύγει το 2019 έρχεται. Με καλά μυαλά, υγεία και χαρές σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ