Ετήσια Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Κυκλάδων: Η νέα μορφή του Πρωταθλήματος, το Σούπερ Καπ και η Κ10

Άλεξ Γεωργαντάς
Άλεξ Γεωργαντάς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων που παρευρέθηκαν, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρένο Φρέρη και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έθεσαν επί τάπητος όλα τα μείζον θέματα που χρίζουν λύσης στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα έγινε και ο ετήσιος διοικητικός, οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και φυσικά ο οικονομικός προϋπολογισμός, της νέας σεζόν.

Η νέα μορφή του Πρωταθλήματος Ανδρών

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πάρου, όσον αφορά την νέα μορφή που θα έχει το Πρωτάθλημα Ανδρών, την περίοδο 2019-2020, αποφασίστηκε η ύπαρξη δύο κατηγοριών, σε Α’ και Β’.

Όσον αφορά δε την Β’ κατηγορία διευκρινίστηκε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα διεξαχθεί με 2 Ομίλους, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι τελεσίδικο, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων σε αυτή.

Σουπερ Καπ αρχές Σεπτέμβρη

Παράλληλα ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση, ήταν αυτό της διεξαγωγής -για πρώτη φορά- του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Κυκλάδων Άνω Μερά και τον Κυπελλούχο Κυκλάδων Πανθηραϊκό.

Το Σούπερ Καπ Κυκλάδων θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ ο τόπος τέλεσής του θα είναι είτε το γήπεδο της Νάξου, είτε το γήπεδο της Ίου.

Πρωτάθλημα Κ10 από φέτος

Μία ακόμη μία σημαντική είδηση που προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση, είναι και η δημιουργία Πρωταθλήματος για τα τμήματα των Κ10.

Αυτό έχει να κάνει βέβαια με τις αλλαγές της ΕΠΟ όσον αφορά τις Μικτές ομάδες, και που στην ουσία πλέον η προεπιλογή των Εθνικών Ομάδων, θα γίνεται στις κατηγορίες Κ12 και Κ14.

Πιστή στο πλάνο των Μικτών η ΕΠΣΚ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι Μικτές ομάδες των Κυκλάδων, όπως έχει ήδη προ-αποφασιστεί, θα απαρτίζονται από 2 προπονητές, κάτι το οποίο συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση, έχοντας βέβαια την κοινή ψήφο όλων των παρευρισκόμενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ