ΕΠΣ Κυκλάδων – Β’ Κατηγορία: Σε 3 ομίλους το νέο Πρωτάθλημα

Πρωτάθλημα με 3 Ομίλους και δύο φάσεις θα είναι αυτό της Β’ Κατηγορίας, όπως αυτό ανακοινώθηκε μέσω της σχετικής προκήρυξης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Κυκλάδων περιόδου 2019-2020 ονομάζεται: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ «aegean islands»,’’Τιμής Ένεκεν’’ για τις προσπάθειες ανάπτυξης του Αθλητισμού στα νησιά μας καθώς και την συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

ΑΡΘΡΟ 5 – ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (τελευταία παράγραφος) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Προστίθεται: «Οι ποινές σε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά Δικαστήρια και η διαδικασία επιβολής αυτών αναφέρονται στο άρθρο 35 του Κ.Α.Π».

ΑΡΘΡΟ 10 – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Προστίθεται: «Τα σωματεία της Β’ Κατηγορίας πρέπει να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA C τουλάχιστον (άρθρο 5 Κανονισμού Προπονητών).

Επίσης ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου που αγωνίζεται (άρθρα 6 και 13 Κανονισμού Προπονητών) χωρίς να επιβάλλεται σε αυτήν την περίπτωση να καταθέσει την ταυτότητα του.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή δεκαπέντε (15) ομάδες.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) Α.Ο ΠΑΡΟΥ Β’, ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ, ΜΕΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Σ ΙΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ Β’

           Α’ ΦΑΣΗ

Θα διεξαχθούν αγώνες ανά όμιλο (εντός – εκτός) και οι δύο πρώτες ομάδες, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα, κάθε Ομίλου θα περάσουν απευθείας στη Β’ ΦΑΣΗ του Πρωταθλήματος. Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς (bonus).

           Β΄ΦΑΣΗ

Αφού τελειώσουν οι αγώνες της Α’ Φάσης, θα συγκροτηθούν δύο όμιλοι των τριών (3) ομάδων.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Γ’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Οι όμιλοι Δ’ και Ε’ θα συμπληρωθούν με τις δύο πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στη Β’ Φάση. Ο τρόπος διαχωρισμού των ομάδων του Β’ Ομίλου σε Δ’ και Ε’ Ομίλους, θα γίνει με ακτοπλοϊκά κριτήρια και εάν κριθεί απαραίτητο με κλήρωση ώστε ο κάθε όμιλος να αποτελείται από τρεις (3) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός – εκτός) κατόπιν κληρώσεως. Οι πρώτοι των δύο Ομίλων (Δ’ και Ε’) θα προαχθούν στην Α’ Κατηγορία και θα αναμετρηθούν υποχρεωτικά σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι Πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας Κυκλάδων «aegean islands», περιόδου 2019-2020.

Οι δεύτεροι των δύο Ομίλων (Δ’ και Ε’) θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι ο 3ος και ο ηττημένος ο 4ος, στην Τελική βαθμολογική Κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας. (σε περίπτωση δυνατότητας συμμετοχής τους στην Α’ Κατηγορία περιόδου 2020-2021).

Οι τρίτοι των δύο Ομίλων Δ’ και Ε’ (όχι υποχρεωτικά), θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι ο 5ος και ο ηττημένος ο 6ος, στην Τελική βαθμολογική Κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας.

Οι εννέα (9) ομάδες που θα απομείνουν στους τρεις Ομίλους μετά την Α’ Φάση, θα σχηματίσουν (όχι με υποχρεωτική συμμετοχή) έναν ή δύο Ομίλους, αναλόγως των δηλώσεων τους, με γεωγραφικά και ακτοπλοϊκά κριτήρια και θα συνεχίσουν αγώνες Τελικής Κατάταξης Β’ Κατηγορίας για τις θέσεις από 7 έως 15 (με δήλωση τους κατά την λήξη της Α’ Φάσης).

Οι Ομάδες Α.Ο. ΠΑΡΟΥ Β’ και Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ Β’ θα απαρτίζονται με αθλητές ηλικίας γεννηθέντων το 2001 και μικρότερων καθώς και με δικαίωμα συμμετοχής έως τριών (3) αθλητών γεννηθέντων το 2000 και μεγαλύτερων, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Επίσης αυτές οι ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Δ’ και Ε’ Ομίλους της Β’ Φάσης για άνοδο στην Α’ Κατηγορία, παρά μόνο στους αγώνες Κατάταξης για τις θέσεις από 7 έως 15 (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή στην Β’ Φάση). Αν τερματίσουν σε μία από τις δύο (2) πρώτες θέσεις των Ομίλων τους, θα αναπληρώνονται από την επόμενη βαθμολογικά ομάδα.

Την μία εβδομάδα θα διεξάγονται τα Πρωταθλήματα Β’ Κατηγορίας «aegean islands», Κ-14 «MOLTEN» & Κ-10 και την επόμενη εβδομάδα θα διεξάγονται τα Πρωταθλήματα Κ-16 «BIOCLEAN» & Κ-12 «AVANCE CAR RENTAL», λόγω της κοινής συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε συνεχόμενες ηλιακές Κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 και της εκπομπής “Κόσμος των Σπορ” στον ΑΟ Θήρας [vid]

Ειδικό αφιέρωμα έκανε η εκπομπή "Κόσμος των σπορ'' της ΕΡΤ3 στον ΑΟ Θήρας μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ,...

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Κανονικά οι αθλητικές δραστηριότητες

Κανονικά θα κυλήσει η αθλητική δραστηριότητα που είναι προγραμματισμένη στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός...

Βαγγέλης Χαντές: «Να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος»

Αυτό το Σάββατο η Θύελλα Καμαρίου επιστρέφει στην έδρα της, αντιμετωπίζοντας την Κηφισιά για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος...

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια: Η μετά.. εποχή Αλμπάνη, τα ονόματα που εμπιστεύεται η διοίκηση και η αναζήτηση νέου τεχνικού

Διαβάστε στο arthografos.gr όλο το ρεπορτάζ για τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ρούλη...

Κέρδισε την ένσταση με τον Άγιο Ιερόθεο η Θύελλα Καμαρίου

Αναρτήθηκαν στο επίσημο σάιτ της ΕΠΟ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, μέσα στις οποίες αναγράφεται και αυτή της αναμέτρησης...

Σταθερά εντός στους τοπ σκόρερ ο Γιάννης Προδρόμου

Σταθερά εντός της σχετικής λίστας που δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα από το infobasket.gr με τους τοπ σκόρερ της Γ' Εθνικής...

Ανακοινώθηκε από τον Φοίνικα Σύρου ο Γιάννης Ορφανός

Προπονητής του Φοίνικα Σύρου είναι από σήμερα ο Γιάννης Ορφανός, αφού οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, με...

ΕΠΣ Κυκλάδων: “Οι ίδιοι ζήτησαν να παίξουν την συγκεκριμένη ημερομηνία”

Την δική της τοποθέτηση, για το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ το arthografos.gr, με...