ΕΠΣ Κυκλάδων – Β’ Κατηγορία: Σε 3 ομίλους το νέο Πρωτάθλημα

Πρωτάθλημα με 3 Ομίλους και δύο φάσεις θα είναι αυτό της Β’ Κατηγορίας, όπως αυτό ανακοινώθηκε μέσω της σχετικής προκήρυξης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Κυκλάδων περιόδου 2019-2020 ονομάζεται: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ «aegean islands»,’’Τιμής Ένεκεν’’ για τις προσπάθειες ανάπτυξης του Αθλητισμού στα νησιά μας καθώς και την συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

ΑΡΘΡΟ 5 – ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (τελευταία παράγραφος) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Προστίθεται: «Οι ποινές σε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά Δικαστήρια και η διαδικασία επιβολής αυτών αναφέρονται στο άρθρο 35 του Κ.Α.Π».

ΑΡΘΡΟ 10 – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «αegean islands» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Προστίθεται: «Τα σωματεία της Β’ Κατηγορίας πρέπει να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA C τουλάχιστον (άρθρο 5 Κανονισμού Προπονητών).

Επίσης ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου που αγωνίζεται (άρθρα 6 και 13 Κανονισμού Προπονητών) χωρίς να επιβάλλεται σε αυτήν την περίπτωση να καταθέσει την ταυτότητα του.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή δεκαπέντε (15) ομάδες.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) Α.Ο ΠΑΡΟΥ Β’, ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ, ΜΕΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: (5 ομάδες) Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Σ ΙΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ Β’

           Α’ ΦΑΣΗ

Θα διεξαχθούν αγώνες ανά όμιλο (εντός – εκτός) και οι δύο πρώτες ομάδες, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα, κάθε Ομίλου θα περάσουν απευθείας στη Β’ ΦΑΣΗ του Πρωταθλήματος. Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς (bonus).

           Β΄ΦΑΣΗ

Αφού τελειώσουν οι αγώνες της Α’ Φάσης, θα συγκροτηθούν δύο όμιλοι των τριών (3) ομάδων.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Γ’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Οι όμιλοι Δ’ και Ε’ θα συμπληρωθούν με τις δύο πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στη Β’ Φάση. Ο τρόπος διαχωρισμού των ομάδων του Β’ Ομίλου σε Δ’ και Ε’ Ομίλους, θα γίνει με ακτοπλοϊκά κριτήρια και εάν κριθεί απαραίτητο με κλήρωση ώστε ο κάθε όμιλος να αποτελείται από τρεις (3) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός – εκτός) κατόπιν κληρώσεως. Οι πρώτοι των δύο Ομίλων (Δ’ και Ε’) θα προαχθούν στην Α’ Κατηγορία και θα αναμετρηθούν υποχρεωτικά σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι Πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας Κυκλάδων «aegean islands», περιόδου 2019-2020.

Οι δεύτεροι των δύο Ομίλων (Δ’ και Ε’) θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι ο 3ος και ο ηττημένος ο 4ος, στην Τελική βαθμολογική Κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας. (σε περίπτωση δυνατότητας συμμετοχής τους στην Α’ Κατηγορία περιόδου 2020-2021).

Οι τρίτοι των δύο Ομίλων Δ’ και Ε’ (όχι υποχρεωτικά), θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι ο 5ος και ο ηττημένος ο 6ος, στην Τελική βαθμολογική Κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας.

Οι εννέα (9) ομάδες που θα απομείνουν στους τρεις Ομίλους μετά την Α’ Φάση, θα σχηματίσουν (όχι με υποχρεωτική συμμετοχή) έναν ή δύο Ομίλους, αναλόγως των δηλώσεων τους, με γεωγραφικά και ακτοπλοϊκά κριτήρια και θα συνεχίσουν αγώνες Τελικής Κατάταξης Β’ Κατηγορίας για τις θέσεις από 7 έως 15 (με δήλωση τους κατά την λήξη της Α’ Φάσης).

Οι Ομάδες Α.Ο. ΠΑΡΟΥ Β’ και Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ Β’ θα απαρτίζονται με αθλητές ηλικίας γεννηθέντων το 2001 και μικρότερων καθώς και με δικαίωμα συμμετοχής έως τριών (3) αθλητών γεννηθέντων το 2000 και μεγαλύτερων, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Επίσης αυτές οι ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Δ’ και Ε’ Ομίλους της Β’ Φάσης για άνοδο στην Α’ Κατηγορία, παρά μόνο στους αγώνες Κατάταξης για τις θέσεις από 7 έως 15 (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή στην Β’ Φάση). Αν τερματίσουν σε μία από τις δύο (2) πρώτες θέσεις των Ομίλων τους, θα αναπληρώνονται από την επόμενη βαθμολογικά ομάδα.

Την μία εβδομάδα θα διεξάγονται τα Πρωταθλήματα Β’ Κατηγορίας «aegean islands», Κ-14 «MOLTEN» & Κ-10 και την επόμενη εβδομάδα θα διεξάγονται τα Πρωταθλήματα Κ-16 «BIOCLEAN» & Κ-12 «AVANCE CAR RENTAL», λόγω της κοινής συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε συνεχόμενες ηλιακές Κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαγγέλης Σταυρακόπουλος: Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε στην πρεμιέρα [vid]

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του arthografos.gr και τον Μάνο Χρυσό, ο προπονητής του Αγίου Ιεροθέου, Βαγγέλης Σταυρακόπουλος, λίγο...

Πήρε το ζητούμενο στο νήμα η Θύελλα Καμαρίου

Αγχωτικό ήταν το ξεκίνημα για την Θύελλα Καμαρίου, στην πρεμιέρα της στον 5ο Όμιλο, στην Γ' Εθνική Κατηγορία, επικρατώντας...

Νίκος Κωτσοβός: Κάθε παιχνίδι θα πηγαίνει στο γκολ [vid]

Δείτε τι δήλωσε στον συνεργάτη της ιστοσελίδας μας, Μάνο Χρυσό, λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Άγιο...

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Άνω Μερά

Την ήττα από τον Άγιο Ιερόθεο, στην παρθενική της εμφάνιση στην Γ' Εθνική Κατηγορία, γνώρισε πριν από λίγο εκτός...

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας για Θύελλα Καμαρίου και Άνω Μερά

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι αναμετρήσεις της Θύελλας Καμαρίου και της Άνω Μεράς, για την πρεμιέρα της Γ' Εθνικής...

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους Παίδες του Πλοηγού και μεγάλη νίκη στην Σαντορίνη

Με 56-57 ο Πλοηγός Αντίπαρου νίκησε την ΑΕ Σαντορίνης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων. Η ομάδα της...

Νίκη για τους παίδες του Α.Ο Ερμούπολης απέναντι στον Άρη Σύρου

Νικηφόρα ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η παιδική ομάδα του Α.Ο Ερμούπολης. Σε αγώνα που έγινε χθες στο κλειστό Δ....

«Φιλική» νίκη του Πανναξιακού στην Πάρο

Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα στον γηπεδούχο ΑΟ Πάρου και τον Πανναξιακό. Οι δύο προπονητές είχαν...