Ενημέρωση προς τα σωματεία ποδοσφαίρου των Κυκλάδων με θέμα τα Τηλεοπτικά

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά γίναμε αποδέκτες ψεύδους και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες μας, ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερο προς όλο το κοινό. Το παρών άρθρο αποτελεί το ΤΕΛΟΣ των παραισθήσεων, και του κοινωνικού υποβάθρου του «εκτελεστή» του σεναρίου.

Προκηρύξεις, αποκλειστικά δικαιώματα και όλα τα συναφή δεν υπάρχουν πουθενά, παρά μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Τηλεοπτικά δικαιώματα δεν υπάρχουν και δεν υφίστανται. Όποια ομάδα ή οποιοδήποτε σωματείο θέλει και επιθυμεί, μέσω πάντα χορηγικού ενδιαφέροντος και ΟΧΙ από τις ίδιες τις ομάδες, μπορεί  να προβληθεί ο αγώνας της, μέσω Live Streaming, επικοινωνώντας  με τα 3 συνεργαζόμενα σάιτ (Sportcyclades24, Syros-Sports, Arthografos.gr) ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Προς το παρών τουλάχιστον η διοργανώτρια αρχή, δεν έχει ανακοινώσει κάτι, περί αυτού, που να αφορά το θέμα των Τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα ο καθένας μας και με οποιοδήποτε μέσο επιθυμεί, να μπορεί να βιντεοσκοπήσει ή και να μεταδώσει ζωντανά έναν αγώνα.

Άλλωστε με επικοινωνία που είχαμε με τα περισσότερα σωματεία, οι ίδιοι μας δήλωσαν πως είναι χαρά τους να προβάλλεται ο αθλητισμός και η προσπάθεια που καταβάλουν στο ποδόσφαιρο του νομού μας. Το ποιος θα το προβάλει και πως, σαφώς και δεν θα απασχολούσε ουδέποτε τους παράγοντες των ομάδων.

Όλες οι υπόλοιπες φήμες που αιωρούνται από τους γνωστούς «αερολόγους» του είδους, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια με νύχια και με δόντια, είναι λασπολογία και φανφάρες, φοβίζοντας επίδοξους «ήρωες» του αθλητισμού μας, να στραφούν προς αυτόν, αφού φυσικά δεν θα έχουν οι ίδιοι κάποιο όφελος από το συγκεκριμένο ΜΜΕ.

Βέβαια να επισημανθεί πως η μία και μοναδική προκήρυξη που υπάρχει προς το παρών στον Κυκλαδίτικο Αθλητισμό είναι από την ΕΣΚ Κυκλάδων, η οποία για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, παρέθεσε ένα παράβολο, το οποίο και ξεχρεώθηκε από τον συνεργαζόμενο σάιτ της Νάξου, το Arthografos.gr. (και βέβαια οι συνεργάτες μας από την Τήνο).

Γιατί εμείς δεν είμαστε μόνο ποδόσφαιρο. Αθλητές υπάρχουν και στα υπόλοιπα σπορ, τα οποία βέβαια και δεν γνωρίζουν οι ανταγωνιστές μας..

Με τις όποιες ελλείψεις μας και με τα όποια ελαττώματά μας, κινούμαστε με γνώμονα το καλό του Αθλητισμού στον νομό μας, κοιτώντας παράγοντες, σωματεία και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, στα μάτια και όχι στην τσέπη. Για αυτό άλλωστε και τις περισσότερες εξ αυτών φορές, καλύψαμε γεγονότα χωρίς το παραμικρό κέρδος, ή και άλλες φορές με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, από επιχειρήσεις του εκάστοτε νησιού. Χρήματα δεν ζητήσαμε από κανέναν σύλλογο και δεν πρόκειται να το κάνουμε ΠΟΤΕ.

Αυτά τα αφήνουμε για τους «σεφ» της αισχροκέρδειας και του..  «ευρωλαγνισμού», οι οποίοι στον βωμό του κέρδους, προσπαθούν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο (εάν θέλετε να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους), «πατώντας» την αντίπαλη ομάδα στις γραφειοκρατίες.

Για εμάς είναι καλός ο ανταγωνισμός αρκεί να είναι θεμιτός και όχι εκ του πονηρού. Το αν υπάρχει ερασιτεχνισμός ή επαγγελματισμός στις κινήσεις μας, αφήνουμε το κοινό να κρίνει και όχι αμόρφωτους «δεσποτάδες» οι οποίοι ασχολήθηκαν με τον χώρο της δημοσιογραφίας, κατά τύχη.

Συνεχίζουμε, θέτοντας υψηλότερους στόχους για την συνέχεια. Θα είμαστε ενεργοί, όπου και όποτε μπορούμε με τον εξοπλισμό και τους συνεργάτες μας (αυξάνονται συνεχώς), αφού έχουμε όλοι την ίδια κουλτούρα και την ίδια τρέλα.

Ωστόσο δεν θα αφήσουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειές μας.

Η παιδεία πηγάζει από την γνώση, ο σοφός δεν γίνεται σοφότερος, καταρρίπτοντας τον κόπο των άλλων. Αυτά τα στοιχειώδη μαθήματα της ζωής, δεν διδάσκονται καν στις σχολές της δημοσιογραφίας, αλλά στο σχολείο… Ξαναλέμε. Στο σχολείο…

Με εκτίμηση

Sportcyclades24.gr

Syros-sports.gr

Arthografos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ